Copilul tau e agresiv si are probleme de concentrare? Cauza sigura: somn insuficient!

Copii care nu dorm suficient au probleme de comportament, sunt agresivi, hiperactivi, uneori apatici, neatenti si dezinteresati de tot ce se intampla in jur.

In plus pot devein supraponderali, expusi unui risc mai mare de accidente,iar unul din cazurile extreme e  cand ajung sa adoarma la scoala.

Cum stii daca un copil doarme suficient?

Daca se scoala dimineata fara ceas, vesel, cu ochii stralucitori si zambaret, pot fi sigur(a) ca doarme suficient. Ideal pentru un copil ar fi sa se culce seara la ora noua.

De ce somnul deficitar afecteaza greutatea corporala?

Pentru ca afecteaza metabolismul, nivelul insulinei, glucozei, evolutia hormonului de crestere si de asemeni doua substante chimice numite leptina si ghrelin, care determina o senzatie permanenta de foame.

Nici pentru adulti situatia nu e mai roz. Cei care dorm mai putin decat necesarul lor optim de somn au probleme digestive in multe cazuri pentru ca au tendinta sa consume preparate fast-food si cu multi carbohidrati. Acestea predispun la oboseala cronica, deci nici miscarea nu e un element care sa rezolve problema si sa antrene metabolismul.

Nu in ultimul rand afecteaza sanatatea pentru ca toate organelle interne au de suferit  avand un timp mult mai scurt de refacere a mecanismelor.

Daca doriti sa apelati la remedii naturiste,  plapuma speciala si saltele de la Nikken sunt foarte utile in a regla functiile organismului si de a asigura un somn mult mai profund.

Nu uitati si de masca de somn daca vreti sa aveti ochii odihniti si stralucitori !

Nu in ultimul rand, dormiti mai mult!  Remediile naturiste sunt foarte utile insa ele trebuie sa fie doar plusul de echilibru si sanatate care il aducem vietii noastre.

Lasă un comentariu